Toktok

Goederen • 1 kg verpakking hele diepvrieskippen
• 1 kg verpakking diepvrieskippenvleugels
• 1 kg verpakking diepvrieskippenpoten
• 1 kg verpakking diepvriesborststukken
Voorraad • Gemiddeld 832.000 artikelen in opslag
• 200.000 artikelen hele diepvrieskippen
• 250.000 artikelen diepvrieskippenvleugels
• 200.000 artikelen diepvrieskippenpoten
• 182.000 artikelen diepvriesborststukken
Aanlevering • 2.080.000 artikelen per week
• 500.000 artikelen hele diepvrieskippen
• 625.000 artikelen diepvrieskippenvleugels
• 500.000 artikelen diepvrieskippenpoten
• 455.000 artikelen diepvriesborststukken
• Dagelijkse pendeldienst tussen slachterij en distributiecentrum
• Geleverd op in kratten op pallets
Leveranciers • Slachterij van de Boer te Oss
Ingangscontrole • Aan de hand van de AVC-vrachtbrief
• Soort
• Aantal
• Verpakking
• Datum
• Temperatuur controleren (-18°C) en noteren op vrachtbrief
Opslagruimte • 800 m² expeditie
• 200 m² (1 vriescel met inrijstellingen)
• 1.000 m² (5 vriescellen met blokstapeling)
• 1.424 pallets totale opslagcapaciteit
• Temperatuur -18°C
Inslagmethode • Aan de hand van de inslaglijst
• Inslaan volgens de FIFO-methode (heraloceren)
• Vaste locatie voor verschillende producten
• Direct lossen en in vriescel inslaan
• Gebruikmaken van een heftruck met gesloten cabine
Opslagtermijn • Een artikel ligt gemiddeld 2 dagen in opslag
• Omloopsnelheid: 170 per jaar
Orderverzamelen • Aan de hand van de laadlijst
• De order wordt verzameld op klant
• Op datum volgens FIFO-methode
• De goederen worden verzameld op palletniveau
• Goederen worden pas verzameld als het voertuig aan de dock staat
• Gebruikmaken van een heftruck met gesloten cabine
Verzendklaar maken • Aan de hand van de laadlijst
• Adressticker per pallet
Uitgangscontrole • Aan de hand van de laadlijst
• Soort
• Aantal
• Verpakking
• Adresgegevens
• Begintemperatuur vrachtauto
• Steekproef temperatuur goederen
Laden • Expeditiemedewerkers laden het voertuig direct vanuit de opslag
• Laden op ritvolgorde
• Gebruikmaken van een heftruck met gesloten cabine
Aflevering • 2.100.000 tot 2.500.000 artikelen per week
• 510.000 artikelen hele diepvrieskippen
• 665.000 artikelen diepvrieskippenvleugels
• 520.000 artikelen diepvrieskippenpoten
• 475.000 artikelen diepvriesborststukken
• Eén rit is gemiddeld 6 adressen
• Afleveren op 270 tot 290 adressen per week
• Meestal dagritten in Nederland en heel soms België
• Dagelijks 9 vrachtauto’s
• Ongeveer 75 vaste klanten per week die op bestelling komen zelf afhalen
Vervoer • 5 IVECO Euro Cargo vrachtauto’s met vriesunit
• 4 DAF XF Space Cab 4×2 trekkers met oplegger met vriesunit
Eisen aan magazijnpersoneel • Intern transportmiddel besturen
• Werkt secuur, veilig en zorgt voor een schone werkomgeving
• Is stressbestendig
• Moet in een team werken
• Moet in ploegen werken
• Is fysiek sterk en kan in een koude omgeving werken
Eisen personeel planning • Klantgericht
• Vertaalt de wensen van de klant naar de operationele planning
• Kan met spoedorders omgaan
• Heeft voldoende kennis van procedures ten aanzien van voedselveiligheid
Eisen aan chauffeurs • In het bezit van een geldig rijbewijs-CE
• Rijdt veilig
• Klantgericht en representatief
• Heeft voldoende kennis van procedures ten aanzien van voedselveiligheid
Bijzonderheden • Vervoer onder speciale hygiënecondities
• Richtlijnen inzake voedselveiligheid
• Richtlijnen temperatuur naleven
• Ploegendienst
• Veel rusttijden voor medewerkers in verband met lage temperatuur