Toktok
Goederen | • 1 kg verpakking hele diepvrieskippen • 1 kg verpakking diepvrieskippenvleugels • 1 kg verpakking diepvrieskippenpoten • 1 kg verpakking diepvriesborststukken |
Voorraad | • Gemiddeld 832.000 artikelen in opslag • 200.000 artikelen hele diepvrieskippen • 250.000 artikelen diepvrieskippenvleugels • 200.000 artikelen diepvrieskippenpoten • 182.000 artikelen diepvriesborststukken |
Aanlevering | • 2.080.000 artikelen per week • 500.000 artikelen hele diepvrieskippen • 625.000 artikelen diepvrieskippenvleugels • 500.000 artikelen diepvrieskippenpoten • 455.000 artikelen diepvriesborststukken • Dagelijkse pendeldienst tussen slachterij en distributiecentrum • Geleverd op in kratten op pallets |
Leveranciers | • Slachterij van de Boer te Oss |
Ingangscontrole | • Aan de hand van de AVC-vrachtbrief • Soort • Aantal • Verpakking • Datum • Temperatuur controleren (-18°C) en noteren op vrachtbrief |
Opslagruimte | • 800 m² expeditie • 200 m² (1 vriescel met inrijstellingen) • 1.000 m² (5 vriescellen met blokstapeling) • 1.424 pallets totale opslagcapaciteit • Temperatuur -18°C |
Inslagmethode | • Aan de hand van de inslaglijst • Inslaan volgens de FIFO-methode (heraloceren) • Vaste locatie voor verschillende producten • Direct lossen en in vriescel inslaan • Gebruikmaken van een heftruck met gesloten cabine |
Opslagtermijn | • Een artikel ligt gemiddeld 2 dagen in opslag • Omloopsnelheid: 170 per jaar |
Orderverzamelen | • Aan de hand van de laadlijst • De order wordt verzameld op klant • Op datum volgens FIFO-methode • De goederen worden verzameld op palletniveau • Goederen worden pas verzameld als het voertuig aan de dock staat • Gebruikmaken van een heftruck met gesloten cabine |
Verzendklaar maken | • Aan de hand van de laadlijst • Adressticker per pallet |
Uitgangscontrole | • Aan de hand van de laadlijst • Soort • Aantal • Verpakking • Adresgegevens • Begintemperatuur vrachtauto • Steekproef temperatuur goederen |
Laden | • Expeditiemedewerkers laden het voertuig direct vanuit de opslag • Laden op ritvolgorde • Gebruikmaken van een heftruck met gesloten cabine |
Aflevering | • 2.100.000 tot 2.500.000 artikelen per week • 510.000 artikelen hele diepvrieskippen • 665.000 artikelen diepvrieskippenvleugels • 520.000 artikelen diepvrieskippenpoten • 475.000 artikelen diepvriesborststukken • Eén rit is gemiddeld 6 adressen • Afleveren op 270 tot 290 adressen per week • Meestal dagritten in Nederland en heel soms België • Dagelijks 9 vrachtauto’s • Ongeveer 75 vaste klanten per week die op bestelling komen zelf afhalen |
Vervoer | • 5 IVECO Euro Cargo vrachtauto’s met vriesunit • 4 DAF XF Space Cab 4×2 trekkers met oplegger met vriesunit |
Eisen aan magazijnpersoneel | • Intern transportmiddel besturen • Werkt secuur, veilig en zorgt voor een schone werkomgeving • Is stressbestendig • Moet in een team werken • Moet in ploegen werken • Is fysiek sterk en kan in een koude omgeving werken |
Eisen personeel planning | • Klantgericht • Vertaalt de wensen van de klant naar de operationele planning • Kan met spoedorders omgaan • Heeft voldoende kennis van procedures ten aanzien van voedselveiligheid |
Eisen aan chauffeurs | • In het bezit van een geldig rijbewijs-CE • Rijdt veilig • Klantgericht en representatief • Heeft voldoende kennis van procedures ten aanzien van voedselveiligheid |
Bijzonderheden | • Vervoer onder speciale hygiënecondities • Richtlijnen inzake voedselveiligheid • Richtlijnen temperatuur naleven • Ploegendienst • Veel rusttijden voor medewerkers in verband met lage temperatuur |